Dies 646-647: A Queenstown Hill amb els barrufets i la reialesa

NZ_647_0

Avui, per aprofitar aquest fantàstic cap de setmana que ens ha fet, hem decidit fer una petita excursió pels voltants del nostre estimat poblet. Els darrers dies hem tingut vàries visites de catalans viatgers als que hem tingut allotjats a casa nostra i amb els quals hem compartit bon menjar i bones experiències.

Una pinzellada de casa nostra

Una pinzellada de casa nostra

Ja portem un temps vivint a una nova caseta. Ara no recordem si us havíem parlat d’ella però en farem un breu resum. Estem a escassos metres de la caseta compartida a on estàvem abans, al mateix carrer principal que comunica Frankton i Queenstown, Frankton Road.

Interior de casa i algunes vistes

Interior de casa i algunes vistes

La caseta està totalment renovada des de fa molt poc temps i els llogaters són una parella d’uns 60 anys molt macos que viuen al pis de dalt, en Darryl i la Sue. Tenen una gosseta molt simpàtica que es diu Maggie i que esperem poder cuidar quan ells marxin de vacances. Perquè us feu una idea del que costen els lloguers a aquest poble, nosaltres paguem 400 NZ$ setmanalment per aquesta caseta de dues habitacions. Suposo que podríem trobar coses més barates (probablement no en tan bones condicions) però estem molt a gust i les vistes són espectaculars.

Primera visita catalana acompanyada amb bon menjar

Primera visita catalana acompanyada amb bon menjar

Un dels dies vam pujar amb en Miquel i la Judit fins a la Gondola perquè veiessin les espectaculars vistes que hi ha de la nostra ciutat des d’allà. En realitat nosaltres sempre parlem de la Gondola quan ens referim al Bob’s Peak, lloc on s’ubica el Queenstown Skyline Restaurant i al que s’arriba fàcilment pujant amb el telefèric (Gondola) i pagant 27 NZ$.

Una altra visita a la Gondola

Una altra visita a la Gondola

Però bé, el tema principal del post d’avui no és precisament parlar de la Gondola o de casa nostra, sinó de l’excursioneta que hem fet fins a Queentown Hill, la muntanyeta que ens protegeix de la tramuntana (o vent del nord). Per si us interessa saber-ho el nom maori d’aquesta muntanya es Te Tapu-nui i vol dir “muntanya intensament sagrada”.

Unes cases impressionants a Queenstown Hill

Unes cases impressionants a Queenstown Hill

L’ascens a aquest petit turonet de poc més de 900 metres d’alçada comença seguint les indicacions als carrers més propers a la vall de la muntanya, al costat nord del llac Wakatipu. Aquesta zona residencial, coneguda precisament com a Queenstown Hill, és una de les zones amb un nivell adquisitiu més alt de la ciutat. Les casetes que es veuen per aquí són impressionants i les vistes que tenen valen cada cèntim del preu dels lloguers que es paguen per aquí.

La caminada que hem fet avui rep el nom popular de The Time Walk i es va crear per commemorar el Mil·lenni l’any 2000. A l’inici oficial de la caminada hi ha una porta de ferro forjat que mostra símbols de la zona local i durant el recorregut hi ha molts panells informatius que descriuen la història i la fauna dels voltants.

Pujant cap al cim de la muntanyeta que dona refugi a Queenstown

Pujant cap al cim de la muntanyeta que dona refugi a Queenstown

Un cop se supera aquesta primera part plena d’habitatges de luxe s’entra a una zona boscosa molt densa on pràcticament ni la llum pot entrar (semblant a un forat negre, però al revés). El camí es fresquet i agradable i de tant en tant es pot trobar un foradet entre els arbres per on s’escola el color blau del llac Wakatipu.

Comencen les bones vistes i els colors impressionants

Comencen les bones vistes i els colors impressionants

Un cop se surt d’aquesta vegetació tan densa s’arriba a una zona on les vistes ja comencen a valer realment la pena. En aquest punt hi ha una escultura anomenada The Basket of Dreams (La cistella dels somnis) i des d’aquí es veuen molt bé la conca del llac i la resta de pics que ens envolten.

Mirador des de la Basket of Dreams

Mirador des de la Basket of Dreams

Ascendint durant uns 10 ó 15 minutets més arribareu al cim i si teniu un bon dia podreu gaudir de vistes com les que veieu a les fotos. Recomanem totalment aquest petit trek de no més de 3 horetes (pujar i baixar) perquè les vistes són fantàstiques en totes les direccions. Tot i així, en cas que no tingueu gaire temps i hagueu d’escollir entre el Queenstown Hill i la Gondola, nosaltres us seguim recomanant el segon perquè creiem que la vista que s’aconsegueix és molt millor.

Algunes vistes des del cim

Algunes vistes des del cim

L’única pega d’aquest lloc és que no hi ha cap ubicació des d’on es vegi completament la curiosa forma de la Kelvin Heights Peninula, l’entrant de terra que tenim al davant de casa i que és tan característica de Queenstown.

També hi ha bones vistes de Frankton

També hi ha bones vistes de Frankton

Hem estat una bona estona relaxats al cim, fent milions de fotos panoràmiques i algun que altre selfie. Hauríem d’haver portat uns entrepans per dinar al cim mentre veiem com el barquet de vapor de Queenstown contamina aquest meravellós paisatge amb el seu fum negre…

Més vistes fantàstiques i el barquet contaminador

Més vistes fantàstiques i el barquet contaminador

Per tal de tancar el circuit del recorregut hem baixat per l’altre costat del turó (al final la ruta acaba essent més o menys circular) i mai us imaginaríeu a qui ens hem trobat. No teníem ni idea que els Barrufets vivien a Nova Zelanda i molt menys al darrere de casa nostra. Mireu-los que simpàtics que estan aquí al costat de la seva casa-bolet, les mortals amanites. Sort que no s’han espantat quan els hi hem fet la foto…

 Mireu a qui ens hem trobat a sobre d’un reig de fageda (amanita)

Mireu a qui ens hem trobat a sobre d’un reig de fageda (amanita)

Un cop hem arribat al centre del poble hem decidit fer una volta a veure si ens trobàvem a uns altres personatges il·lustres que estan de visita pel país i que avui mateix han estat passejant per Queenstown i fent alguna que altra turistada. Es tracta ni més ni menys dels ducs de Cambridge, en William i la Kate Middleton (i el seu fill George).

Més casetes impressionants a la vall de la muntanya

Més casetes impressionants a la vall de la muntanya

No hem aconseguit quadrar el nostre timing amb les seves apretades agendes i se’ns han escapat, però el proper cop que ens vinguin a veure us prometem que els anirem a saludar personalment mentre removem il·lusionats un parell de banderetes britàniques i les llàgrimes de felicitat rellisquen per les nostres galtes.

Ja ha arribat la tardor als Queenstown Gardens

Ja ha arribat la tardor als Queenstown Gardens

Per acabar d’aprofitar el nostre pas pel centre del poble hem passat pels Queenstown Gardens, els jardins botànics del nostre estimat poblet. Aquí, a part d’uns colors molt macos típics d’aquesta tardor que acaba de començar, també hi ha vàries espècies d’arbres i plantes locals, pistes de tennis, pistes per jugar a les bitlles, un skatepark i el ja conegut camp de Frisbee-golf.

Tornem cap a casa pel Frankton Track

Tornem cap a casa pel Frankton Track

Com que el temps ha estat bo el cap de setmana ha estat bastant productiu. Esperem que els vinents també ho siguin molt i que podem fer escapadetes per aquí i posar-vos al dia de les meravelles que tenim al nostre país. Que tingueu una bona nit!

4 Comments on “Dies 646-647: A Queenstown Hill amb els barrufets i la reialesa

 1. Bones nois!!!
  Ja veiem que esteu ben instal·lats, llàstima que estigueu tant lluny!!! :p
  sinó segur que us vindriem a visitar.
  Gaudiu tot el que pugueu d’aquest bonic país.
  Una forta abraçada,
  Txell i Xavi

  • Bones parella, sóc l’Àlex i em sembla genial la vostra idea de rodar pel món explicant les vostres aventures….

   L’Ànna Villalta de Sydney m’ha donat la vostra adreça i acabo de veure que esteu o heu estat a Queenstown… Jo i la meva parella acabeb d’arribar amb la WHV i ens preguntavem si ens podrieu aconsellar per tal de trobar allotjament i fena….

   Moltes gràcies i salut!

   We keep in tounch!

   • Hola Alex,
    Doncs no se quina és la vostra intenció exactament però primer de tot i si podeu us aconsellaria que viatgéssiu una mica pel país, l’hivern s’apropa i amb el fred no ve tant de gust sortir de casa… jejeje A més d’aquesta manera podeu veure quin lloc és el que s’adapta més a les vostres necessitats per establir-vos una temporada.
    Si voleu fer cosetes de recollida de fruita,… pel sud és per on hi ha més coses, però tampoc et ser dir on perquè nosaltres no ho hem fet i si us interessa més tema esports d’aventura, hosteleria… Queenstown és un bon lloc, però precisament ara és temporada baixa i fins mitjans de juny no començaran a contractar a gent, ara mateix tenim a una noia catalana i el seu novio italià a casa i porten dues setmanes buscant feina sense èxit! Si vens en temporada alta en 2hores trobes feina (comprovat!).
    Si vols pots afegir-te al grup de facebook de catalans a Nova Zelanda, hi ha molta info útil i la gent és bastant amigable!
    Molta sort i si passeu per Queenstown no dubteu en passar per casa o trucar-nos (el meu mòbil és el 0278871611)!
    Una abraçada!

  • Sabeu que sou més que benvinguts! Així que quan volgueu teniu una caseta esperant-vos a Queenstown! Petonets!

Leave a Reply

%d bloggers like this: