Dies 700-701: Viatjant amb els Viatge a Ítaca

NZ_701_0

Anem una mica endarrerits, ho sabem, però ens ha costat trobat el moment i les ganes per posar-nos a escriure un post després de tant de temps. En tenim uns quants a la recàmera així que haureu d’estar atents al que vindrà tot seguit.

Restes de la nevada que va caure fa uns dies

Restes de la nevada que va caure fa uns dies

Bé, per posar-nos una mica en context us direm que fa uns dies va caure una nevada impressionant. Parlant amb els kiwis locals tots ens havien dit que aquí era molt difícil que la neu quallés i que difícilment veuríem el centre del poble de color blanc. Doncs com qui no vol la cosa, “¡Zasca, en toda la boca!”. He hagut d’anar en bici a la feina fent “xup-xup” amb les rodes per sobre de la pasteta mentre encara queien flocs de neu i les mans se´m congelaven. Qui ho havia de dir? Em sembla que ni tan sols els visionaris que tenim per aquí…

Algunes vistes més des de Highview Terrace a Queenstown

Algunes vistes més des de Highview Terrace a Queenstown

Però tota aquesta informació que us donem és un afegit al que realment importa. Aquests dies hem tingut amb nosaltres a casa uns amics viatgers amb els que ja portem en contacte molt de temps. Els Viatge a Ítaca, o equivalentment en Mario i la Eva, són una parella que ja porta un anyet fent voltes pel sud est asiàtic i Oceania i que han seguit una ruta molt similar a la nostra.

Per tema d’horaris de feina no hem pogut coincidir els quatre junts per fer alguna excursioneta però tant lÈlia com jo els hem acompanyat quan hem pogut a investigar pels voltants de Queeny (aquesta és la manera més cuki de referir-se a Queenstown).

Fotos a la capçalera del Wakatipu, Glenorchy

Fotos a la capçalera del Wakatipu, Glenorchy

A la primera escapada van escapar-se fins a Glenorchy en busca d’algunes de les localitzacions del Lord of the Rings. L’Eva i en Mario són una mica frikis (ells mateixos ho reconeixen, ben fet que fan) i tenen el llibre de localitzacions de la peli que van resseguint com si fos una Bíblia.

El cel blau i les muntanyes s’amaguen darrera dels núvols blancs

El cel blau i les muntanyes s’amaguen darrera dels núvols blancs

No tinc massa clar per on han estat però si no m’equivoco crec que han passejat per Isengard (situat a uns quaranta quilòmetres de Paradise i per ubicar-vos us recordem que és el lloc on viu el malvat Saruman) i algun punt on es van rodar les escenes on el Sam, el Frodo i el Gollum veuen els “olifantes”, unes criatures gegantines similars als elefants que els haradrim utilitzaven com a animals de guerra. Si voleu fer-li una ullada al post que van escriure en Mario i l’Eva, molt més detallat i documentat, feu-li una ullada aquí.

Localitzacions frikis del Lord of the Rings

Localitzacions frikis del Lord of the Rings

La segona escapada que van fer mentre jo treballava durament per aixecar el país va ser a Arrowtown i a les vinyes de Gibbston Valley. Els paisatges són increïbles i una de les coses més espectaculars que podreu veure si us acosteu fins aquí són les gorges del Kawarau River, lloc on també van rodar algunes escenes de la peli d’en Pere Fill-d’en-Jack.

Voltants d’Arrowtown i les Kawarau River Gorge

Voltants d’Arrowtown i les Kawarau River Gorge

Arribats a aquest punt els Viatge a Ítaca han hagut de guiar a l’Èlia pel mon de l’enoturisme ja que són tots uns professionals. Gibbston Valley, també coneguda com la vall de les vinyes, és una regió vinícola famosa arreu del món. És una zona situada a gran altitud que està subjecta a hiverns freds, estius secs i calorosos i una enorme gamma de temperatura entre la nit i el dia. Aquestes difícils condicions han donat lloc a vins consistentment excel·lents, a reconeixement mundial i a una allau de premis internacionals.

Tastet gratuït a la Chard Farm Vineyard

Tastet gratuït a la Chard Farm Vineyard

El primer tastet gratuït el van fer a les vinyes de Chard Farm Vineyard. Com que nosaltres no hi entenem del tema aquí us deixem el resum que han fet els nostres convidats al seu post: “descobrim que ens agraden força, especialment els blancs, on sembla que no es fa tant present l’acidesa que notàvem a terres australianes”.

Crec que van fer algun altre tastet a la Gibbston Valley Vineyard però no ho tinc del tot clar. El lloc concret no és el més important, la idea bàsica que volem transmetre és que si sou amants dels vins i esteu per la zona podeu fer una degustació gratuïta d’un dels millors pinot noir del món i també de chardonnay, pinot gris, riesling i sauvignon blanc. Feu-li una ullada al seu blog.

L’interior acollidor de la Gibbston Valley Vineyard

L’interior acollidor de la Gibbston Valley Vineyard

I per fi ha arribat la part on entro jo en acció i on l’Èlia està treballant per aixecar el país. Com veieu ho anem fent per torns perquè els kiwis no es malacostumin al nostre elevadíssim rendiment a la feina.

Una visita que no pot faltar, l’Skyline

Una visita que no pot faltar, l’Skyline

Una de les visites obligatòries i de la que ja us hem parlar centenars de cops es la pujada al Skyline per veure les vistes de Queeny. Sabeu que si veniu a veure’ns us obligarem a pujar fins aquí a dalt i que nosaltres ens neguem rotundament a pagar 27 NZ$ per cap per utilitzar la Gondola i pujar fins al mirador. Així que us tocarà caminar però ja sabeu que val molt la pena.

Com sempre, vistes espectaculars

Com sempre, vistes espectaculars

Hem estat xafardejant la botiga de souvenirs que hi ha al Skyline, cosa que no havíem fet fins ara. Ens ha sobtat bastant descobrir un producte essencial per poder sobreviure el fred hivern que s’acosta, uns escalfadors de mugrons i de melic fets amb pell d’ovella. Estem pensant en exportar aquesta fantàstica idea cap a Catalunya, segur que triomfarà. Som uns visionaris!

Escalfadors de mugrons i amb en Mario i l’Eva

Escalfadors de mugrons i amb en Mario i l’Eva

I per acabar dir que han estat uns dies fantàstics amb el nostres amics de Viatge a Ítaca. Tant de bo haguessin estat més dies per aquí i haguéssim pogut compartir més sopars, més històries i més pel·lícules d’acció de Marvel. Que la vostra volta al món segueixi anant tan bé com fins ara. Una abraçada molt forta i fins la propera! Bona nit!

2 Comments on “Dies 700-701: Viatjant amb els Viatge a Ítaca

  1. Peaso post guapos!!!!! Ens ha encantat, i ja només de recordar-lo ja ens ha vingut l’enyorança :) Si que som molt frikis si, però no vam ser nosaltres els inventors del castell d’assecat… :) jejejeje. Van ser uns dies genials que segur tornarem a compartir en qualsevol raconet de món que ens pugui reunir, i aquesta vegada haurem de fer sortida els quatre, no valdran excuses de feina :) Seguiu igual companys, que aneu per molt bon camí. En nosaltres teniu uns amics. Una abraçada!!!!

    • jajaja vaya cracks que esteu fets. Van ser uns dies genials plens de fricades! 😉 Que la vostra ruta de tornada sigui tan fantàstica com la que us va portar fins aquí. Seguim in touch. Petonets guapos!

Leave a Reply

%d bloggers like this: