Myanmar

Què podem dir d’aquest país únic que no haguem dit ja en els posts del nostre dia a dia? Doncs gairebé res nou. Us convidem a visitar-lo el més aviat possible perquè d’aquí uns anys creiem que estarà totalment canviat per la gran quantitat de turisme que està rebent. Aneu-hi ja, gaudiu de la seva gent, de la seva puresa, dels seus somriures, dels seus llocs espectaculars i, sobre tot, interaccioneu amb els locals tot el que pugueu perquè així descobrireu el veritable Myanmar.

Ja sabeu que en aquest blog ens agrada dir el que pensem i ser crítics amb el que veiem a cada país. La nostra aventura a Myanmar ha estat una de les millors experiències dels set mesos que portem viatjant però hi ha coses que no ens han agradat i, per suposat, farem una crítica constructiva amb vosaltres per veure què en penseu.

L’arribada massiva de turistes ha fet que el govern es plantegi quin és el tipus de turisme que més li convé per amortitzar al màxim aquesta onejada. La política que estan duent a terme se centra en un tipus de turisme amb un nivell adquisitiu relativament elevat (per això l’increment exagerat dels preus dels hotels, del transport, de les entrades als llocs turístics, etc) per evitar l’entrada d’un turisme de tipus backpacker, ja que consideren que pot arribar a ser perjudicial (festes, alcohol, turisme sexual…), una cosa similar al que passa a Tailàndia (si bé és cert que la majoria dels turistes que visiten Tailàndia tenen un perfil similar: son joves, els hi agrada l’alcohol, poden passar-se mesos de festa diàriament… per a nosaltres això és un tipus d’activitat totalment oposada al backpackerisme).

Creiem que el turisme backpacker és el més respectuós, el que més cuida la cultura dels llocs, el que interacciona de manera positiva amb els locals, el que s’integra, el que no mira a ningú per sobre de les espatlles… però també el que menys aporta econòmicament a les arques del govern.

Per això no ens sembla correcte aquesta política que poc a poc s’acabarà estenent per tot arreu, transformant la meravellosa gent local. Tot i que a molts els hi sembla que viuen en la misèria, que són molt pobres i que no tenen res de res, ells són feliços així i contínuament ho demostren amb el seu somriure… i aquesta manera tant senzilla d’entendre les coses no passa a la cultura occidental on sembla ser que mentre més tens més feliç ets. No intentem imposa’ls-hi el nostre tipus de felicitat perquè la felicitat que ells ja tenen val molt més que la nostra. Què farieu amb les vostres vides si els diners no importèssin?

En resum i sense tenir massa en compte tot el rotllo que hem escric aquí a dalt, visiteu Myanmar, val moltíssim la pena per la seva gent pura i innocent, similar als mongols i els nepalesos. Nosaltres probablement hi tornarem. Però ho farem amb certa por pels canvis que puguin haver-hi els propers anys. Fins aviat Myanmar, no t’oblidarem!

 

El mapa de la nostra ruta per Myanmar:


Mostra Ruta Myanmar en un mapa més gran

Els posts de la nostra estada a Myanmar:

Visat de Myanmar a Kuala Lumpur

Dia 193-194: Ja som a Myanmar!

Día 195: Bago y sus templos

Dia 196: Golden Rock, s’aguanta pels pèls

Día 197: Otro paseo por Bago

Dia 198: Preparant el trekking a Kalaw

Día 199: De trekking hacia el lago Inle

Dia 200: De camí cap a un monestir budista

Día 201: Llegada al Inle Lake

Dies 202-203: Inle Lake, una experiència inoblidable

Día 204: Visita fugaz a Hsipaw

Dies 205-206: Pyin Oo Lwin – Mandalay

Día 207: U Bein’s Bridge, el puente de teca más largo del mundo

Dia 208: Sagaing – Mingun

Días 209-210-211: Bagan y sus 4.400 templos

Dies 212-213-214: Descans a Chaung Tha Beach

Días 215-216: Ta-ta Myanmar, Sawasdee Tailandia

 

Quant ens hem gastat?

La nostra estada a Myanmar ha sigut de 22 dies i ens hem gastat un total de 337,28 euros per persona, dividits de la següent manera:

Visat  27,18 €
Transport  137,96 €
Allotjament  83,39 €
Alimentació  32,25 €
Activitats  51,34 €
Varis  5,17 €
TOTAL  337,28 €

Si voleu veure-ho més detallat cliqueu el següent enllaç.

 

Fotos:

Per poder veure un resum de les fotos del nostre pas per Myanmar cliqueu en el següent link.